Langsom vækst

I skoven vokser unge træer langsomt, for deres blade får det meste af deres sollys i det tidlige forår, før de store træer springer ud og skygger for dem, og i det sene efterår, efter de store træer har smidt deres blade. I løbet af sommeren må de nøjes med det flygtige lys, der siver ned mellem trækronerne.

Denne langsomme vækst gør de unge træer stærke og modstandsdygtige. Årringene er tætte og der er ikke overskydende luft i veddet. Det gør det svært for svampe og insekter at trænge ind. År efter år står de unge træer tålmodigt og kun langsomt, langsomt øger de deres masse, deres højde, deres rækkevidde.

Indtil den dag, hvor et af de store træer over dem vælter og slår et hul i skovens top, en åbning til himlen. Og de unge træer strækker strækker strækker sig mod sollyset, der kan give dem kraften til at blive et voksent træ.

Det samme gælder dette projekt. Det står i skygge af de mange andre store ting, der sker i mit liv lige nu, men det er i live. Og det vokser stadig. Men langsomt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *